Rocca al Mare – Vabaõhumuuseum

posted in: Без рубрики | 0

Rocca al Mare-Open Air Museum

Rocca-al-Mare on Eesti Vabaõhumuuseum. Itaalia keelest seda saab tõlkida – kalju mere peal. Just nii otsustas oma mõisale nimeks panna Girard de Soucanton – suur Itaalia fänn, kes XIX sajandil elas Eestis. Muuseum asutati 1957 aastal. Muuseum asub 80 hektaril. Praegu saab sellel territooriumil näha kuidas vanasti elas eesti rahvas.

Kuidas maal elati? Kuidas tehti tööd ja kuidas puhati? Kuidas lapsed maal koolis käisid? Nendele küsimustele leiduvad vastused vabaõhumuuseumis. Seal saame näha talusid, tuuleveskeid, puidust kirikut ja Kuie kooli.

Muuseumi territoorium on jagatud 4 osaks. Iga osa keskpunktis on talude kogum. Tänapäevaks on muuseumis 72 ehitist, millest on kokku grupeeritud 12 mõisa. Kokku on muuseumis ligikaudu 46 000 eksponaati.

Muuseumi kollektsioonis on enamasti XVIII-XX sajandite ehitised. Tähtis on ka see, et talude siseviimistlus on säilinud originaalis. Muuseumi kõige väärtuslikum eksponaat on Sutlepa kirik. See on unikaalne puidust ehitis, mis oli ehitatud 1699 aastal.

Rocca-al-Mare – see pole ainult huvitav ekskursioon vaid ka tore puhkus looduses. See on üks kõige huvitavamatest ja populaarsematest Eesti muuseumitest. Soovitame leida aega ja tutvuda selle muuseumiga. Kõik muuseumis olemasolevad eksponaadid on tõelised ja väga väärtuslikud.

Vaatamisväärsused: tuuleveskid, vesiveskid, puidust kirik, erinevate aegade ja piirkoondade talud, kalamehe maja, Peipsi vanausuliste maja, setu talu, vana kool, talupood, saun, sepikoda.

Ekskursiooni Kestus: 2,5 tundi
Hind: 70 EUR (gruppidele üle 10 inimese – kokkuleppel) 
* hinna sees on ka muuseumi sissepääs 8 EUR / inimene *

*Kõike muutisi on võimalik eraldi kokku leppida*

Tagasi “ekskursioonid”