Külastame Tallinna teletorni

posted in: Без рубрики | 0

Külastame Tallinna teletorni

Milline ehitis on Tallinnas kõige kõrgem? See on Tallinna Teletorn! Me jõuame kõrgustele, kus linnud lendavad ja sellelt kõrguselt vaatleme linna. Saame seal olevate robotitega tuttavaks. Väikses telestuudios on võimalik ennast proovile panna ja olla diktor, teletorni hoovis on huvitav mänguplats.

Tallinna Teletorn asub Pirital. Millal ja milleks oli see sinna ehitatud? Kus kohas asus esimene Teletorn ja kuidas see välja nägi? Kuidas on Teletorn seotud Olümpia mängudega ja mis on selle lähim naaber?

Külaskäik Tallinna Teletornis võtab aega umbes 1 tund. Selle ajaga me tutvume torni ehitusajalooga, vaatame Eesti tuntud kunstniku Dolores Hofman imeilusat tööd. Samuti vaatame 3D filmi ja kiirliftiga saame 170 meetri kõrgusele. Seal, kaasaegses näituse paviljonis robotid näitavad meile kui kaugele on Eesti oma ajaloos jõudnud. Vaatleme meie linna kõige kõrgemast punktist.

Hea ilmaga on võimalik minna ka välisterassile. Seal on väga huvitav ja natukene ka hirmus.

Tehnilised andmed:

Kõrgus 314 meetrit
Vaateplatsi kõrgus 170 meetrit
Mass 25 000 tonni
Vaateplatsi läbimõõt 38 meetrit
Võimalik tuule kallutus vaateplatsil 0,9 meetrit
Ülaosas punkti antenn 1,5 meetrit
Betoonosa kõrgus 190 meetrit
Antenni pikkus 124 meetrit
Keldrist kuni metallosa alguseni viib trepp, kus on 1050 astet
Signaali raadius 90 km

Ekskursiooni Kestus: 2 tundi
Hind: 1 – 3 inimene / 70 EUR (+ sissepääsu piletihind 7 EUR / inimene)

* Ekskursiooni kestvust ja hinda on võimalik eraldi kokku leppida *

Tagasi “ekskursioonid”