Telesaade Tallinna Teletornist.

posted in: Без рубрики | 0

Transfeer Tallinna teletorn

 

Milline ehitis on Tallinnas kõige kõrgem? See on Tallinna Teletorn! Me jõuame kõrgustele, kus linnud lendavad ja sellelt kõrguselt vaatleme linna. Saame seal olevate robotitega tuttavaks. Väikses telestuudios on võimalik ennast proovile panna ja olla diktor, teletorni hoovis on huvitav mänguplats.

Tallinna Teletorn asub Pirital. Millal ja milleks oli see sinna ehitatud? Kus kohas asus esimene Teletorn ja kuidas see välja nägi? Kuidas on Teletorn seotud Olümpia mängudega ja mis on selle lähim naaber?

Külaskäik Tallinna Teletornis võtab aega umbes 1 tund. Selle ajaga me tutvume torni ehitusajalooga, vaatame Eesti tuntud kunstniku Dolores Hofman imeilusat tööd. Samuti vaatame 3D filmi ja kiirliftiga saame 170 meetri kõrgusele. Seal, kaasaegses näituse paviljonis robotid näitavad meile kui kaugele on Eesti oma ajaloos jõudnud. Vaatleme meie linna kõige kõrgemast punktist.

Hea ilmaga on võimalik minna ka välisterassile. Seal on väga huvitav ja natukene ka hirmus.

 

 

 

 

Tehnilised andmed:

  • Kõrgus 314 meetrit
  • Vaateplatsi kõrgus 170 meetrit
  • Mass 25 000 tonni
  • Vaateplatsi läbimõõt 38 meetrit
  • Võimalik tuule kallutus vaateplatsil 0,9 meetrit
  • Ülaosas punkti antenn 1,5 meetrit
  • Betoonosa kõrgus 190 meetrit
  • Antenni pikkus 124 meetrit
  • Keldrist kuni metallosa alguseni viib trepp, kus on 1050 astet
  • Signaali raadius 90 km

 

Kohtumiskoht: Teletorni sissepääsu juures
Grupp: 10 – 20 inimest
Ekskursiooni kestus: 1 tund
Hind: 5 EUR / inimene (+ sissepääsu piletihind 7 EUR)

* Vajadusel saab erinevaid muutusi kooskõlastada *

Tagasi “ekskursioonid lastele”