Millest räägib Vana Toomas. Jalutuskäik Vana Tallinnas

posted in: Без рубрики | 0

Millest räägib Vana Toomas. Jalutuskäik Tallinna VanalinnasJuba vanast ajast Raekoja katusel valvab meie linna Tallinna talisman – rauast tehtud suurte vuntsidega kuju – Vana Toomas. Ta teab kõike, mis toimus varem ja ka seda, mis on linnas toimumas praegu. Just tema ongi meile avaldanud oma jutud aga meie räägime neid teile edasi.

Jalutuskäigu ajal saame näha vanaaegseid maju ja kirikuid. Saame teada kuidas inimesed keskajal elasid, ajastul, mil polnud internetti ega mobiiltelefone. Meistriks saamine oli väga raske ja tähtis protsess. Kas te olete märganud, et Alumise ja Ülemise Vanalinna vahel on tornid ja seinad? Kõikidele nendele küsimustele me leiame vastust lihtsalt jalutades mööda vanalinna tänavaid.

XV sajandi keskpaigal Alumise ja Ülemise linnade vahel oli tehtud sein, mida rahva sees nimetati „vaenu seinaks“. Ööseks pandi Pika ja Lühikese jala tänavate väravad täiesti kinni. Üks nendest väravatest on siiamaani säilinud, ekskursiooni ajal saame näha nende väravate võimsust.

Ülemise ja Alumise linnade ametlik ühendumine toimus 1889 aastal. Sellel ajal sai Tallinnas valitud linnavalitsus, mille võim oli nii Alumise kui ka Ülemise linna üle.

See ekskursioon on tõsine ja huvitav väljakutse noorukitele, kes on ajaloost huvitatud ja soovivad oma silmaringi laiendada.

 

Vaatamisväärsused: : Raekojaplats, Alumine ja Ülemine linn, vanalinna tänavad ja keskaegsed hooned, Pika ja Lühikese jala tänavate tornid
Ekskursiooni algpunkt: Raekojaplats
Rühm: 20 – 50 inimest
Ekskursiooni kestvus: 1,5 tundi
Hind: 5 EUR / inimene

* Erinevaid muudatusi on võimalik eraldi kokku leppida *

Tagasi “ekskursioonid lastele”